Instrukce pro vlastníky zatopených objektů a další pomocníky

<< Klikněte pro zobrazení obsahu >>

[Důležité stránkyOrganizační část >

Instrukce pro vlastníky zatopených objektů a další pomocníky

pracovat v ochranném oděvu (montérky + dlouhý rukáv), gumové holínky, gumové nebo latexové rukavice - vše v nepoškozeném stavu,

při práci nejíst, nepít, nekouřit,

vodu pít při přestávce bez rukavic a jen balenou či z cisterny,

při vstupu do nemovitostí (po opadnutí vody) dbát zvýšené pozornosti s ohledem na zdraví a bezpečnost,

v případě, že byl vypnut hlavní vypínač elektrické energie a voda „namočila“ elektroinstalaci, nebo lze důvodně předpokládat, že voda nebo vlhkost pronikla k elektroinstalaci (např. zásuvky byly pod vodou), tento vypínač nezapínat do doby, než bude provedena kontrola kvalifikovaným pracovníkem,

provést dokumentační práce způsobených škod na objektu i vybavení objektu (fotodokumentace, popřípadě videozáznam, označení výšky povodňové vody),

nechat odčerpat vodu,

vystěhovat všechen zatopený nábytek a vybavení na čisté místo,

roztřídit vystěhované věci na zničené k vyhození a k umytí,

zasažené potraviny vyhodit,

umýt nábytek čistou vodou a nechat schnout,

věci k likvidaci odnést na obcí určené místo (kontejner),

vyklízet nánosy bahna z objektu (obec specifikuje kam s ním), dočistit, umýt, vytřít,

rozebrat a vynést podlahovou krytinu,

s odborníkem zkontrolovat a vyčistit elektroinstalaci,

s odborníkem zkontrolovat a vyčistit odpady,

zahájit vysoušení objektu,

zajistit ostrahu objektu a příslušenství, opravit plot,

počkat na kontrolu objektu statikem,

oděv po skončení práce vyprat v pračce, rukavice a holínky umýt savem či jiným prostředkem.

Je nutné mít na vědomí, že nedodržováním hygienických zásad může v případě vzniku záplavového nebezpečí dojít k vážnému ohrožení zdraví, popřípadě i života, nebo negativnímu dopadu na životní prostředí a majetek.

Soubor: c_instruk.htm


Organizační část > Instrukce pro vlastníky zatopených objektů a další pomocníky

   | tisk | nahoru |

stránka aktualizována: 31.03.18, publikována: 11.07.18